Foto: Duminică, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale (24 avertismente și 4 amenzi) în valoare de 1200 lei pentru: pescuit fără permis și pescuit în scop sportiv/recreativ în habitatele piscicole naturale, în perioada de prohibiție și în zonele interzise

Duminică, 8 noiembrie a.c., jandarmii suceveni au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulărilor Rogojeşti, Hânțești și Lipoveni din judeţul Suceava.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale (24 avertismente și 4 amenzi) în valoare de 1200 lei pentru: pescuit fără permis și pescuit în scop sportiv/recreativ în habitatele piscicole naturale, în perioada de prohibiție și în zonele interzise, fapte prevăzute și sancționate de Ordonanța de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Totodată au fost reținute 17 permise pentru pescuit în zona de protecție, la 500 m amonte sau aval de podurile care au cel puțin un picior în albia minoră.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Vârstnicii și persoanele vulnerabile – prioritate la vaccinare

“Ieri, 20 ianuarie a.c. a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.