Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Acţiune a poliţiştilor pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase

În perioada 04-10.11.2020 lucrătorii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la societăţi comerciale de pe raza judeţului Suceava pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care la una dintre societăţi au constatat faptul că, administratorul nu a respectat obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru, nu a respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L.,, nu a înscris în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase, nu a respectat normele privind modul de completare al avizelor de însoțire, nu a respectat tehnologia de exploatare, nu a cojit corespunzător un număr de 20 de cioate şi nu a îndeplinit condițiile de reprimire și de curățare al parchetului, motiv pentru care societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 10 amenzi în cuantum de 42.000 lei potrivit Legii nr.171/2010.

De asemenea poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,, tăiere fără drept de arbori” și ,, furt de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.

De asemenea la cea de-a doua societate comercială controlată poliţiştii au constatat că nu au fost respectate traseele de scos apropiat a materialului lemnos din parchet, nu au fost cojite corespunzător cioatele, nu au fost înscrise în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase, nu au fost respectate normele privind modul de completare al avizelor de însoțire, nu a fost respectată obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru şi nu a fost respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L, motiv pentru care s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 lei potrivit Legii nr. 171/2010.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.