Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne acordată Preacucernicului Părinte Radu Șerban Nicolau, din cadrul I.J.J. Suceava

În perioada 9-11 octombrie s-a desfășurat convocarea de specialitate a preoților militari, în cadrul Episcopiei Caransebeșului, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea serviciului de asistență religioasă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu această ocazie, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela i-a conferit “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, Preacucernicului Părinte Radu Șerban Nicolau la aniversarea a două decenii de asistență religioasă în cadrul M.A.I.

Părintele Radu își desfășoară activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, activând din perioada 1999-2002 la Sectorul Poliției de Frontieră Rădăuți, iar începând cu anul 2002 în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, cu multă dăruire și implicare, în scopul satisfacerii nevoilor spiritual-religioase, atât ale personalului militar și civil, cât și ale familiilor acestora.

În anul 2006, în sediul unității, s-a amenajat, cu sprijinul cadrelor, un paraclis în care se desfășoară slujbele bisericești după rânduiala Bisericii Ortodoxe, iar începând din noiembrie 2019, s-au început lucrările pentru ridicarea unei Biserici cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” în curtea inspectoratului.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 22.04.2021, ora 02:48, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin „SNUAU 112” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.