Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale pentru conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice

La 14.11.2020, ora 19.00, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, efectuând serviciul de control al circulației rutiere pe raza comunei Izvoarele Sucevei, au identificat și oprit pe DJ175 din com. Izvoarele Sucevei, un autovehicul care se deplasa pe direcția comuna Breaza spre com. Ulma. Cu ocazia controlului s-a stabilit că autovehiculul este condus de un bărbat de 35 ani din comuna Moldova Sulița, constatându-se totodată că acesta emana halenă alcoolică. Având în vedere cele de mai sus, la ora 19:02, s-a procedat la efectuarea testului cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, la interval de o oră una de cealaltă, după ce în prealabil acesta și-a dat consimțământul.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unei vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 14.11.2020, orele 2245, un echipaj din cadrul Poliției Mun. Suceava, Biroul Rutier, efectuând activități de supraveghere trafic rutier au procedat la oprirea pe D.N. 29A din comuna Adâncata, sat Adâncata, a autoturismului care s-a stabilit că era condus pe direcția Suceava-Dorohoi de către un bărbat de 40 ani, din comuna Adâncata. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 14.11.2020, ora 23:35, în timp ce se acționau pe linia respectării măsurilor de protecție împotriva virusului COVID 19, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti au oprit pentru control un autoturism care circula pe DC 65 pe raza satului Corocăiești, comuna Verești. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 20 ani din Verești care a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, aspect confirmat cu ocazia verificării efectuată în baza de date a Poliției Române. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză nu avea declarație pe propria răspundere care să justifice motivul deplasării, motiv pentru care a fost sancționat conform prevederilor Legii 55/2020.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Verești.

Publicitate
edyand [/su_box

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Video: Accidentul de la Arbore a fost soldat cu 29 de victime, dintre care 23 au necesitat transportul la unitatea spitalicească

În urma accidentului rutier petrecut pe raza localității Arbore, a rezultat vătămarea corporală a 23 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.