Foto-video: Au fost aprinse luminile din bradul de Crăciun, din centrul municipiului Suceava

Ziua Bucovinei, a fost marcată în municipiul Suceava cu aprinderea luminilor din bradul situat în centrul municipiului de județ. Dată fiind situația existentă, această sărbătoare nu a putut fi sărbătorită cu fast, ca în anii precedenți. Primarul Ion Lungu, alături de nepotul său Patrick și deputatul Ioan Balan, care a venit împreună cu finul său Alexandru, alături de toți cei prezenți, într-o atmosferă entuziastă, au numărat invers de la 10 la zero, după care, rând pe rând, s-au aprins luminițele din Bradul de Crăciun urmate apoi și cele din cupolă și decorațiunile de iarnă, creând o atmosferă demnă Crăciunului, mai ales că aprinderea luminilor de sărbătoare, s-a făcut sub prima ninsoare din aceast sezon.

„La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, dragi bucovineni!”. Conform tradiției, în data de 28 noiembrie, în cinstea zilei Bucovinei, în ultimii ani am aprins întotdeauna luminile din bradul de Crăciun și luminile din zona centrală. Sigur că, înainte erau manifestări, era mai mult fast, dar din păcate în acest an nu putem face acest lucru, dar totuși am ținut să marcăm acest moment, să aprindem luminile în bradul de Crăciun. Chiar dacă este o perioadă grea, suntem solidari cu cei care sunt în suferință, cu cei care sunt bolnavi. Pentru noi este o prioritate sănătatea populației, și totuși, nu putem lua bucuria sucevenilor, să savureze și în acest an ornamentele de Craciun, luminile de Crăciun. Prin acest decor, vrem să aducem o minimă mângâiere, o bucurie în sufletul sucevenilor. Eu am venit să aprind acest brad fără fast. Mă bucur fără a avea un eveniment deosebit, să avem la această manifestare, foarte mulți cetățeni care au venit să se bucure de luminile din bradul de Crăciun, de zona centrală, foarte mulți copii, ceea ce înseamnă că am luat o decizie corectă. Ei așteptau acest moment. Din păcate este un an mai deosebit, un an special în care o să sărbătorim așa cum putem, dar chiar dacă nu vom avea manifestări aici în zona centrală, ne-am străduit ca orașul să fie cât mai frumos și sper că am reușit acest lucru. Mă bucur de faptul că, alături de mine a fost domnul deputat Ioan Balan și mai ales Alex, un băiețel deosebit care cu emoție a aprins luminile în bradul de Crăciun și i-a ieșit din prima”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Video

Foto:

 

Publicitate

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.