Sursa Foto Arhiva

Cinci cetățeni străini opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat și reținut cinci cetățeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina.

Cei în cauză au fost preluați de către autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

 În data de 16 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră au reţinut la aproximativ 300 m de frontieră, pe direcţia localităţii Văşcăuţi, trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

 În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective provin din Irak, au vârste cuprinse între 25 şi 27 ani si au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

 În aceeaşi zi, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliței Orașului Vicovu de Sus.

Astfel, lucrători din cadrul Poliţiei Orașului Vicovu de Sus au informat că au depistat pe raza oraşului Vicovu de Sus, judeţul Suceava, doi cetăţeni străini care nu-şi justificau prezenţa în zonă. În urma verificărilor preliminare, oamenii legii au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni palestinieni şi au vârsta de 14 respectiv 17 ani.

 În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei cinci cetăţeni străini au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Publicitate
edyand

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Autoturism căutat de autoritățile din Italia, descoperit în Moisei

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus în cooperare cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.