Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

*La 30.12.2020, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, pe raza comunei Dornești, pe DC au oprit pentru control autoturismul marca Volkswagen condus de un bărbat de 33 ani, din com. Dornești.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, autoturismul nu era asigurat cu polița RCA și nu avea efectuată inspecția tehnică periodică, motiv pentru care conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional conform prevederilor Lg. 132/2017 și OUG 195/2002.

*La 30.12.2020, ora 20.25, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, acţionând pe raza pe municipiului Suceava au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism care circula pe bld. George Enescu, condus de către un bărbat de 38 ani, din mun. Suceava.

La examinarea atentă a permisului de conducere, agenții de poliție au constat că există diferențe de aspect între documentul prezentat și un permis de conducere autentic, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea şi valabilitatea acestuia. S-a procedat la verificare în baza de date a conducătorului auto, stabilindu-se faptul că permisul de conducere al acestuia este anulat din anul 2011.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals”, şi „fals material în înscrisuri oficiale”.

 *La 30.12.2020 ora 17.00, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au oprit pentru control, pe D.J.208 B din satul Hănțești, comuna Hănțești, un autoturism care circula din direcția Hănțești spre Siminicea, condus de către un bărbat de 40 ani, din mun. Suceava.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de: „conducere sub influența alcoolului”.

 *La 30.12.2020, ora 07.40, Poliția mun. Suceava a fost sesizată despre faptul că pe str. Gheorghe Doja din mun. Suceava, a aut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto implicat se află sub influența băuturilor alcoolice.

În urma cercetărilor s-au stabilit că în jurul orei 07.40, un bărbat de 51 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja dinspre str. Jean Bart, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,86 mg./l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

 

La 30.12.2020, ora 14.30, Poliţia mun. Vatra Dornei, a fost sesizată cu privire la faptul că pe D.J. 174 pe raza localităţii Șaru Dornei, sat Plaiu Șarului, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Echipajul de poliţie din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, deplasat la faţa locului constatând că un bărbat de 56 ani, din com. Șaru Dornei, a condus autoturismul pe Drumul Județean 174 pe direcția Plaiu Șarului – Șaru Dornei, iar când a ajuns într-o curbă periculoasă la dreapta a derapat, a pătruns pe contrasens unde s-a răsturnat înafara părții carosabile. În urma evenimentului rutier nu au fost victime omenești ci doar pagube materiale.

Cu ocazia testării conducătorului auto cu aparatul alcoolscop, a rezultat o alcoolemie de 0,49 MG/L alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea sub influența alcoolului”.

Publicitate
alessia

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Foto: Incendiu la o autoutilitară, în municipiul Vatra Dornei

În această dimineață, în jurul orei 8:45, a izbucnit un incendiu la o autoutilitară, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.