ACTUALIZARE AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

ACTUALIZARE AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00 Fenomene vizate și zone afectate: răcire accentuată în toate regiunile

 În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

 COD GALBEN

 Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării; ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

 Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Notă: Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova. 

COD PORTOCALIU

 Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00

Fenomene și zone afectate: În Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură intensificări

susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă 

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Secţia emitentă: Centrul Naţional de Prognoză Meteorologică Bucureşti

Aprobat,

Director Meteorologie Operațională Dr. Gabriela Băncilă

DETALIERE REGIONALĂ PENTRU ZONA MOLDOVA MESAJ PRIVIND FENOMENE METEOROLOGICE PERICULOASE NR. 24

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Regional Moldova

Către: Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați Prefectura: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați Administraţia Bazinală de Apă Siret, Administraţia Bazinală de Apă Siret.

Ziua/Luna/Anul/Ora: 11.02.2021 12:00

Fenomenele Vizate: conform textelor;

Interval de Valabilitate: 11.02.2021 Ora 12:00 – 15.02.2021 Ora 10:00

Zone Afectate: conform textelor;

ACTUALIZARE AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00 Fenomene vizate: răcire accentuată

Zona afectată: Moldova 

În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toată regiunea. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade,cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade

Notă: Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales

noaptea și dimineața.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00 Fenomene vizate: intensificări ale vântului; ninsori temporar viscolite și polei.

Zona afectată: Moldova

 Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații, la început ploi, apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a regiunii, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Notă: Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie).

COD PORTOCALIU

 Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00

Fenomene și zone afectate: În Carpații de Curbură intensificări susținute ale vântului, temporar viscol

și vizibilitate redusă

 În intervalul menționat, în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

 În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicitate
edyand

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa Foto Arhiva

Agresor evacuat din locuință în baza unui ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La 27.02.2021, ora 18.37, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.