Foto: UN BĂRBAT A FOST REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI ÎN URMA UNUI CONTROL ÎN TRAFIC

Polițiștii au confiscat aproape 50.000 bucăți țigarete, au indisponibilizat un autoturism în valoare de cca. 5000 Euro șu au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 54 de ani bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

La data de 12.07.2021, în jurul orei 1245, un echipaj de poliție rutieră, acționând în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, pe strada Podu Verde din municipiu, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturism. După verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto, s-a constatat că acesta este un bărbat de 54 de ani din comuna Grănicești, județul Suceava.

Procedându-se la verificarea autoturismului, s-a constatat că acesta transporta mai multe pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Autoturismul a fost transportat la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, pentru o verificare amănunțită, în interiorul acestuia fiind identificate disimulate, dar și pe bancheta din spate a vehiculului, 49.780 bucăți țigări (2489 pachete de țigarete) de proveniență extracomunitară, cu o valoare de cca. 27.500 lei.

Cauza a fost preluată spre soluționare de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vatra Dornei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3, raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.G. 54/2010 (infracțiunea de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă).

Autoturismul în valoare de cca. 5000 euro a fost indisponibilizat.

Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față de bărbatul de 54 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Foto:

 

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei aplicate de polițiști în cadrul Acțiunii Scutul Pădurii

În perioada 09 – 11.10.2021, conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.