Liceul din Dumbrăveni a participat la prima mobilitate în proiectul european Creative and active education – Body, mind, spirit

Începând cu data de 1 martie 2021, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Suceava, și-a îmbogățit experiența în materie de proiecte europene prin dobândirea rolului de școală parteneră în proiectul de parteneriat strategic „Creactive and active education – body, mind, spirit”, acronim CreActive-BMS, număr de referință 2020-1-RO01-KA227-SCH-095525. Finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+, acest proiect pentru susținerea schimbului de bune practici se va întinde pe o durată de doi ani. Celelalte cinci școli partenere în acest demers educațional sunt: Liceul cu Program Sportiv Cetate, Deva-România (școală coordonatoare), Nazilli Fen Lisesi, Nazzili-Turcia, Liceo Artistico “M.Preti/A. Frangipane”, Reggio Calabria-Italia, Anglo – německá obchodní akademie a.s., Praga-Cehia, Sdruzhenie Chastna profilirana gimnaziya po turizam I predpriemachestvo Rayko TsonchevDobrich, Bulgaria.

Scopul proiectului este stimularea potențialului artistic și cognitiv al elevilor de a găsi soluții creative și inovatoare la provocările și riscurile actuale ale societății. Proiectul are ca priorități dezvoltarea abilităților elevilor și a incluziunii sociale prin creativitate și artă și promovarea patrimoniului cultural european. Grupul țintă al proiectului îl reprezintă elevii cu vârste între 14 și 18 ani, care vor avea posibilitatea să participe la vizite de schimb transnaționale și la activități extrașcolare practice și interactive locale.

Deschiderea oficială a proiectului a fost realizată prin intermediul primei reuniuni transnaționale, găzduită de școala parteneră Anglo – německá obchodní akademie a.s. din Praga, în perioada 7-9 iulie 2021, la care au participat coordonatori, membri ai echipei manageriale și alte cadre didactice implicate în implementarea proiectului din toate școlile partenere. De la liceul Dumbrăveni, au fost participat doi profesori, Pintilii Niculina, profesor coordonator al proiectului la nivelul școlii, și Apetrei Mihaela, directorul școlii și membru în echipa de implementare a proiectului.

După mesajele de bun-venit, au urmat prezentări ale școlilor implicate și ale sistemelor de învățământ din țările partenere și un tur al școlii gazdă. Fiind vorba de o întâlnire organizatorică, agenda de lucru a fost foarte încărcată. Partenerii au discutat și au adoptat forma finală a documentelor necesare pentru buna implementare a proiectului : Planul de acțiuni pentru primul an de proiect, Planul de monitorizare și evaluare și Planul de diseminare și exploatare a rezultatelor proiectului.

Participanții au mai discutat strategiile și metodele de lucru, care vor fi utilizate în cadrul proiectului, distribuirea sarcinilor și responsabilităților în rândul partenerilor, organizarea schimburilor de grupuri de elevi pe termen scurt și a activităților la nivelul școlilor, precum și chestiuni financiare legate de implementarea proiectului. Oaspeții au avut oportunitatea de a se familiariza cu istoria, cultura și tradițiile locale prin vizitarea centrului vechi al orașului Praga și a unor obiective turistice renumite din Praga.

Prima reuniune transnațională a proiectului european „Creactive and active education – body, mind, spirit”a fost benefică pentru interacțiunea directă între partenerii din cele șase școli partenere, punându-se astfel bazele unei colaborări strânse și a schimbului fructuos de bune practici, care vor aduce avantaje și beneficii elevilor și profesorilor implicați în proiect, dar și comunităților școlare și locale.

A consemnat Prof. Pintilii Niculina, coordonator proiect la nivelul școlii.

Foto

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE CU IMPLICAREA BICICLIȘTILOR, CONDUCĂTORILOR DE MOPEDE ȘI CĂRUȚAȘILOR

În perioada 19-25 iulie a.c., poliţiştii suceveni acţionează pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.