Întrunire care a adus împreună autoritățile cu atribuții în gestinarea operațiunilor de ajutorare a celor care se refugiază din calea conflictului din Ucraina și ONG- urile, traducătorii, transportatorii rutieri și voluntarii prezenți în PTF Siret

Update: Urmare a celei de-a treia întruniri, de progres, dintre autorități și reprezentanții societății civile, au fost decise noi măsuri în vederea optimizării activităților de ajutorare a refugiaților în PTF Siret:
– Înființarea unui punct pentru persoane cu nevoi speciale (nevăzători, persoane cu dizabilități locomotorii….)
– Înființarea unui punct pentru persoane dispărute
– Reorganizarea fluxurilor pentru traficul auto în vederea fluidizării circulației în zonă.

În cursul zilei de ieri, 3 martie a.c., s-a desfășurat o a doua întrunire care a adus împreună autoritățile cu atribuții în gestinarea operațiunilor de ajutorare a celor care se refugiază din calea conflictului din Ucraina și ONG- urile, traducătorii, transportatorii rutieri și voluntarii prezenți în PTF Siret.

Urmare a discuțiilor purtate, a fost regândit și optimizat fluxul de acces al celor care tranzitează PTF Siret. În principiu, cetățenii care au finalizat controlul documentelor vor intra prima dată în contact cu o echipă de traducători, care le vor furniza primele informații relevante cu privire la sosirea în România.

Ulterior, refugiații vor fi îndrumați spre un cort unde se vor afla reprezentanți ai transportatorilor, ONG-urilor și ai celor care oferă cazare gratuită, fiind asigurată și în acest caz prezența unui traducător.

Urmează pe flux o serie de corturi unde vor fi oferite alimente, hrană caldă, produse de igienă. Ultima secțiune a fluxului va fi constituită dintr-o serie de corturi încălzite, în care refugiații vor putea aștepta până în momentul în care vor fi preluați de voluntari și conduși în zona de îmbarcare în mijloacele de transport, spre destinațiile pentru care fiecare refugiat a optat.

Acest flux a fost realizat de către ONG-uri și voluntari, în strânsă cooperare cu reprezentanții instituțiilor din componența CJSU Suceava.

Alexandru Moldovan:

Mulțumesc tuturor celor implicați în efortul de ajutorare al oamenilor care fug din calea războiului din Ucraina: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, celelalte culte religioase, ONG-uri, fundații, asociații, voluntari. Efortul este uriaș, și nu poate produce rezultate decât dacă lupta este purtată împreună, instituții și societatea civilă.

Mulțumesc Marian Rădună – Geeks for Democracy!

Mulțumesc Bogdan Oprea – Fundația pentru SMURD!”

În altă ordine de idei, vă informăm că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a notificat Instituția Prefectului cu privire la faptul că este în măsură să asigure cazare gratuită atât în țară (București, Piatra Neamț, Bistrița, Cluj, Timișoara, Bicaz, Botoșani, Iași, Bacău) cât și în străinătate (Croația, Italia, Franța).

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.