Mașină încărcată cu țigări, oprită în trafic de polițiștii de frontieră suceveni

Polițiștii de frontieră din cadrul STPF Suceava au descoperit şi confiscat dintr-un autoturism oprit în trafic, aproximativ 5.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 56.000 lei. Șoferul mașinii a fost reținut, după o urmărire în trafic pe raza localității Vicovu de Sus.

Ieri, 25.05.2022, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii traficului ilicit cu țigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, la ora 07.35, pe raza localității Vicovu de Jos, județul Suceava, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic și efectuarea unui control asupra unui autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

Conducătorul auto nu a oprit vehiculul, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, iar la scurt timp, polițiștii de frontieră au reușit indisponibilizarea mijlocului de transport și reținerea șoferului. Totodată, au fost observate în interiorul mașinii mai multe colete cu țigări.

S-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări împreună cu șoferul, cetățean român, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, la sediul Serviciului Teritorial al PF Suceava, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din mijlocul de transport, a rezultat cantitatea de 4.840 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 56.628 lei.

Autoturimul în valoare de 7.500 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara atrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, informează ITPF Sighetu Marmației.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.