Breaking News

Peste 500 de copii vor sărbători 1 Iunie prin rugby în cadrul a patru unități de învățământ din județul Suceava

În perioada 31.05.2022 – 07.06.2022, se vor desfăşura patru turnee de rugby tag în cadrul proiectului Mini rugby pentru toţi, implementat de Fundaţia Te Aud România şi susţinut de Federaţia Română de Rugby, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Proiectul Mini rugby pentru toţi promovează în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Suceava, încă din toamna anului trecut, conceptul rugbistic şi valorile pe care acest sport pe promovează, într-un proiect dedicat educaţiei non-formale outdoor, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Astfel, peste 500 de copii vor participa în cadrul turneelor de rugby tag cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Turneele de rugby tag se vor organiza în cadrul a patru unităţi de învăţământ înscrise în program, la Şcoala Cornu Luncii, Şcoala Păltinoasa, Şcoala Putna şi Şcoala Baia şi se bucură de susţinerea autorităţilor locale.

Calendarul activităţilor de rugby tag din program se va desfăşura după cum urmează:

  • 31.05.2022, orele 12:00 – Şcoala Păltinoasa;
  • 01.06.2022, orele 09:00 – Şcoala Baia;
  • 01.06.2022, orele 11:00 – Şcoala Cornu Luncii;
  • 07.06.2022, orele 13:00 – Şcoala Putna.

,,Aceste turnee reprezintă o oportunitate mare de socializare, comunicare şi interacţiune pentru aceşti copii. Noi, ca şi profesori coordonatori implicaţi în program, ne propunem să colaborăm pentru cât mai multe evenimente de acest fel în judeţul Suceava“, a declarat Mihai Coca, profesor coordonator Mini rugby pentru toţi – Şcoala Cornu Luncii.

Contrar cutumelor româneşti promovate în societatea românească până în prezent, educaţia şi sportul sunt complementare. Cu atât mai mult cu cât rugby-ul promovează valori care pot fi transpuse cu uşurinţă şi în alte areale ale vieţii sociale şi dezvoltării copiilor. Proiectul Mini rugby pentru toţi aduce în prim plan la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Suceava impactul social pe care sportul îl poate genera în comunitate şi contribuie la dezvoltarea acestor copii prin ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri de educaţie financiară şi alte activităţi menite sa vină în sprijinul educaţiei formale.

,,Dezvoltarea sportivă începe cu valorile pe care rugby-ul le promovează în rândul practicanţilor şi nu numai. Integritate, solidaritate, respect, pasiune, disciplina – sunt valori pe care noi toţi avem nevoie să le identificăm constant în jurul nostru. Şi frumuseţea jocului de rugby de aici începe. Prin acest proiect, aducem mai aproape de aceste valori autorităţi locale, instituţii publice, parteneri strategici pentru ca împreună să contribuim la dezvoltarea acestor copii prin rugby. Le mulţumesc tuturor celor ce au ales să se alăture proiectului la nivelul judeţului Suceava şi în special profesorilor coordonatori din cadrul celor 8 unităţi de învăţământ partenere la momentul de faţă. Sperăm ca numărul acestora să crească de la an la an“, transmite Gabriela Popescu – preşedintele Fundaţiei Te Aud România.

Proiectul Mini rugby pentru toţi a început în Septembrie 2021 şi se bucură de susţinerea Federaţiei Române de Rugby.

,,Este o bucurie de fiecare dată să văd astfel de acţiuni care promovează rugby-ul şi mai ales aduc acest sport frumos mai aproape de copii, chiar în mediul extrem de important în care aceştia se formează, şcoala. De aceea, Federaţia Română de Rugby încearcă de fiecare dată să susţină evenimente precum cele de la Păltinoasa, Baia, Cornu Luncii sau Putna. Primii paşi în rugby şi insuflarea valorilor noastre sunt extrem de importante pentru orice jucător sau jucătoare, iar astfel de acţiuni sunt foarte importante. Vreau să le mulţumesc tuturor copiilor care aleg să îşi petreacă ziua lor bucurându-se de rugby, dar şi profesorilor şi organizatorilor“, declară Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.