Ordine provizorii de protecție emise de polițiști pentru doi bărbați din Vicovu de Sus și Horodnic de Jos

La data de 10 iunie, ora 12:31, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie din orașul Vicovu de Sus, județ Suceava cu privire la faptul că fiica sa a fost agresată fizic de către concubinul ei.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipajul de poliție, fiind identificată partea vătămată care a declarat faptul că în data de 10.06.2022, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla împreună cu concubinul său, în lunca râului Suceava, în urma unor discuții purtate în contradictoriu, a fost lovită de către acesta.

Femeia a precizat că nu dorește să depună plângere împotriva concubinului său.

S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite s-a constatat faptul că în cauză există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale față de persoana vătămată.

La data de 10.06.2022, ora 14:00 a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, față de concubin până la data de 15.06.2022.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de violența în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 alin. (1) din Codul Penal raportat la art. 193 alin. (1) din Codul Penal.

Sâmbătă, 11 iunie, ora 12.40,  Secția de Poliție Rurală 3 Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie despre faptul că, fostul concubin al fetei fiicei sale de 47 ani, din com. Horodnic de Jos, a venit la ea și o amenință.

S-a stabilit că partea vătămată, în trecut, a avut o relație de concubinaj cu un bărbat de 38 ani, din com. Horodnic de Jos, iar, din cauza anumitor probleme, femeia a încetat relația cu acesta.

La data de 11.06.2022, în jurul orei 12.30, bărbatul a pătruns în locuința de domiciliu a femeii, a început să provoace scandal, adresându-i amenințări cu acte de violență.

Femeia i-a solicitat acestuia să părăsească domiciliul însă a refuzat, fapt pentru care a apelat SNUAU 112, solicitând un echipaj de poliție la fața locului.

S-a întocmit formularul de evaluare a riscului rezultând că este necesar emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 38 de ani, începând cu data de 11.06.2022, ora 14.00.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de  ,,violarea de domiciliu” și „ amenințarea”, informează IPJ Suceava.

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Un adăpost de animale a ars în întregime. Focul a fost pus intenționat

Un adăpost de animale a ars în totalitate în noaptea de miercuri spre joi la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.