Breaking News

Material lemnos confiscat de polițiști, în weekend. Șoferii au fost amendați în urma controalelor

La data de 10.06.2022, la nivelul S.P.R. Nr. 7 Mălini, a fost organizată o acțiune pe linie de silvicultură pe raza S.P.R. Mălini, ocazie cu care s-au aplicat de 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.305 lei, respectiv o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei la Legea nr. 171/2010 și 2 sancțiuni la OUG 195/2002 în valoare de 1305 lei, fiind confiscată cantitatea de 3,506 mc material lemnos-lemn de foc, din care 3,258 mc frasin și 0,248 mc arin negru.

În cadrul acțiunii a fost identificat conducătorul unei autoutilitare, pe raza com. Baia, sat Bogata, jud. Suceava, în timp ce transporta cantitatea de 3,506 mc lemn foc frasin și arin negru, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 2000 lei, conform art. 19/2/a din Legea 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată.

Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie lucrătorilor Ocolului Silvic Fălticeni.

La data de 11.06.2022, în jurul orelor 04:00, lucrătorii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră au procedat la oprirea regulamentară, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a unei autoutilitare condusă de un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, sat Frătăuții Noi, județul Suceava.

În urma controlului autoutilitarei s-a constatat că autovehiculul era încărcat cu material lemons, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire primar, relatând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos.

În aceste condiții, autoutilitara a fost condusă la sediul Postului de Poliție Zamostea, unde materialul lemnos a fost inventariat de către pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, județul Suceava, constatându-se că a fost transportat un număr de 183 bucăți de cherestea – esență molid, însumând cantitatea de 3,042 mc material lemnos.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 2  din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 3,042 mc material lemnos.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Postului de Poliție Zamostea și urmează a fi valorificat de către reprezentanții Ocolul Silvic Adâncata.

La 11.06.2022, ora 11.00, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au oprit pentru control pe DJ 209L pe raza comunei Cacica, sat Pârteștii de Sus, autoutilitara care circula din direcția Solonețu Nou-Pârteștii de Sus, condusă de către un bărbat de 27 ani, din oraș Cajvana.

Cu această ocazie s-a constatat faptul că șoferul transporta 7 (șapte) bușteni lemn rotund specia brad, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport.

S-a procedat la verificarea a autoutilitarei în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că, aceasta nu are emis nici un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru ziua în curs, motiv pentru care am solicitat conducătorului auto să însoțească echipajul de poliție la sediul Cantonului Silvic Neagota din cadrul Ocolului Silvic Solca.

Organele silvice au procedat la inventarierea celor 7 bușteni specia brad, rezultând un volum de 2,10 metri cubi, care a fost confiscat și predat în custodia lucrătorilor silvici.

Față de șofer s-a luat măsura de sancționare contravențională conform art. 19 alin. 2 lit. a din Lg. 171/2010.

La 11.06.2022, ora 08.06, Poliția orașului Broșteni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către pădurarul în cadrul O.S. Dealu Negru, despre faptul că, la intrare pe Drumul Forestier Bradu din satul Bîrmoxa, oraș Broșteni, se află o autoutilitară încărcată cu material lemnos pentru foc, fără documente legale de proveniență și transport.

A fost identificat proprietarul autoutilitarei în persoana unui bărbat de 34 ani, din localitate, care a declarat faptul că nu deține documente de transport pentru cantitatea de material lemnos pentru foc.

S-a procedat la efectuarea unui cubaj tehnic a materialului lemnos pentru foc de către personal silvic, rezultând cantitatea de 2,835 mc cubi rășinoase specia molid. Față de șofer a fost luată măsura sancționării pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. 1 lit. ,,A”, pct. 1 din Legea nr. 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodia pădurarului.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Foto: Casă incendiată intenționat în localitatea Sălăgeni

Incendiu la o casă de locuit din localitatea Sălăgeni.  La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.