Breaking News
Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Ziua și șoferul beat la volan. Un nou weekend încheiat cu dosare penale la regimul rutier în județul Suceava

La data de 10.06.2022, în jurul orei 12:00, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc – Compartimentul Rutier în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Calea Transilvaniei din mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava, a executat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat de 23 de ani, din com. Frumosu, jud. Suceava.

Urmare a testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că șoferul prezenta o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

La 11.06.2022, ora 16.13, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Fălticeni, în timp ce efectua supravegherea și controlului traficului rutier  pe raza localității Roșiori, com. Forăști, a oprit autoturismul condus de un bărbat de 66 ani, din mun. Suceava, întrucât a fost înregistrat cu aparatul radar cu o viteză peste limita legală.

În urma verificării în bazele de date a poliţiei s-a stabilit faptul că șoferul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

La 12.06.2022, ora 02.35, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au observat că din parcarea unui club din localitate, a ieșit un autoturism fără a se asigura și a intrat în coliziune ușoară cu un alt autoturism, conducătorul continuându-și deplasarea în viteză pe DJ 208, către satul Basarabi.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei, pe o distanță de aproximativ 2 km, unde conducătorul auto circula haotic atât pe contrasens cât și pe banda de mers în direcția orașului Dolhasca.

Pe raza satului Basarabi, comuna Preutești, la interseția cu D.C. sat Basarabi, în zona căii ferate, s-a reușit oprirea în trafic a autoturismului, ocazie cu care conducătorul auto a fost extras cu forța din mașină și încătușat.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat că acesta este un bărbat de 36 ani, din comuna Preutești. Întrucât conducătorul se afla în stare vădită de ebrietate, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1.01 mg/L alcool pur în aerul expirat, informează Poliția Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea „conducere sub influența alcoolului”.

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.