Breaking News

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu: Am deblocat programul de promovare a exportului!

În săptămâna 27 iunie – 1 iulie 2022, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului derulează cea de-a 12-a reuniune a diplomaţilor comerciali, respectiv a reprezentanţilor economici ai României în străinătate. Acţiunea cuprinde un ansamblu de evenimente şi analize dedicate stimulării exporturilor româneşti şi atragerii de investiţii străine şi turişti în România, prin intermediul consilierilor economici externi.

„La începutul mandatului meu am cerut ca prioritatea-zero a consilierilor economici externi să fie creşterea și diversificarea exporturilor româneşti, pentru diminuarea deficitului comercial al României. Acest lucru se poate realiza, însă, doar printr-un parteneriat strâns şi productiv al sectorului public cu cel privat, prin mobilizarea companiilor românești producătoare de mărfuri şi servicii, cu sprijinul structurilor asociative de profil.

Am deblocat programul de promovare a exportului (PPE). Pentru anul în curs au fost alocați în acest scop 70 milioane lei, pentru 62 de târguri și expoziții internaționale și 11 misiuni economice solicitate de mediul de afaceri. Dintre acestea, au fost realizate deja 29 de acțiuni. Vom reporni, în perioada următoare, și programul de internaționalizare a operatorilor economici români, program care a fost oprit în anul 2020!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

 

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.