Breaking News

Ţigări în valoare de 80.000 lei, confiscate la frontiera de nord. Poliţiştii au descoperit pe malul pârâului Bilcuţa 12 colete cu țigări abandonate

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 6.800 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ  80.000 lei.

În urma informării de către polițiștii de frontieră suceveni a autorităților ucrainene despre caz, a fost reținut un cetățean ucrainean pe teritoriul statului vecin implicat în activitatea de contrabandă.

În data de 25 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

,,Astfel, în jurul orei 23.20, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, împreună cu lucrători ai Agenţiei Frontex, au descoperit abandonate pe raza localităţii Vicovu de Sus, pe malul pârâului Bilcuţa, 12 colete cu țigări ambalate în folie de culoare neagră.

Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, care ulterior ne-au comunicat faptul că pe aceeași direcție au reținut un cetățean ucrainean implicat în activitatea de contrabandă.

Coletele descoperite pe partea românească au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.750 pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 80.000  lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat”, transmit autoritățile.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.