Foto/Video – Mii de oameni au participat la ,,Serbările Pădurii” de lângă Mănăstirea Vorona, manifestare ajunsă la cea de-a 47-a ediție

Joi, 8 septembrie, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, în poiana de lângă Mănăstirea Vorona s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului Folcloric Internațional „Serbările pădurii”, manifestare ajunsă la cea de-a 47-a ediție. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. Totodată, Mănăstirea Vorona și-a sărbătorit hramul, la care au luat parte sute de credincioși. Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

,,Suntem ajunși la cea de-a 47-a ediție a Festivalului Serbările Pădurii și este manifestarea din cea mai frumoasă sărbătoare a comunei Vorona și a zonei Vorona. Evenimentul are o tradiție străveche și constă, dimineața, în Liturghia de hram de la Mănăstirea Vorona la care vin credincioși din comuna noastră și din întreaga zonă să se roage și să asculte un cuvânt de învățătură rostit de la înalt ierarh.

Potrivit tradiției, după Liturghia de hram, altădată urmau horele țărănești, de 48 de ani,  Noi continuăm această tradiție a horelor în Festivalul Folcloric Serbările Pădurii. Festivalul nostru adună artiși din comună, din localitățile învecinate, dar și din zonele îndepărtate, atât artiști amatori, cât și artiști profesioniști, printre care, Margareta Clipa, Dan Doboș, Ion Paladi. Este o ediție frumoasă, în poiană s-au adunat câteva mii de oameni care se simt bine, iar acest fapt ne bucură. De fapt, spectacolul constituie un mijloc de încărcare a bateriilor sufletești pentru oameni, care le ajunge cât pentru un an de zile”, a transmis primarul comunei Vorona, Aurel Ștefan.

Ansambluri populare din Cubolta, Republica Moldova au încins atmosfera la Festivalul ,,Serbările Pădurii” de la Vorona.

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.