Safety Point (Punctul de Siguranță), modul în care polițiștii vor relaționa cu sucevenii

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava implementează un nou proiect conceptual ce vizează optimizarea comunicării și relaționarii cu sucevenii, oferirea unor recomandări preventive cu privire la riscuri și vulnerabilități, transmiterea de informații utile cetățenilor cu privire la competențele de activitate ale Poliției.

Safety Point (Punctul de Siguranță) este un concept menit să elimine barierele de comunicare și stereotipiile în relaționarea instituțională cu comunitatea. Aceste Puncte de Siguranță vor fi prezente în principalele zone din municipiul Suceava unde sunt organizate evenimente sociale în contextul marcării Zilelor Sucevei 2023.

O autospecială de poliție tip minivan, cu sisteme acustice și luminoase și însemnele disctinctive ale Poliției Române inscripționată cu sloganul ,,Alege Viața” se transformă timp de 3 zile într-o secție de poliție mobilă, unde sucevenii sunt așteptați să vină cu întrebări dar și sugestii și propuneri cu privire la creșterea gradului de siguranță în comunitate.

Autospeciala tip minivan este dotată cu zonă interioară cu masă,  scaune și sistem video cu transmisie internă, cetățenii putând iniția discuții și adresa întrebări la…un pahar de apă rece (pentru a mai domoli căldură de afară). Secția mobilă de poliție este escortată de alte doua autospeciale de poliție gata de intervenție operativă dacă situația o impune. O prioritate constantă a polițiștilor este siguranța tinerilor. Tocmai de aceea, copiii și adolescenții sunt așteptați și de această dată la Secția Mobilă și la Safety Point-ul amenajat cu o serie de activități interactive cu componentă ludică dar și preventivă, scopul principal fiind dezvoltatoarea unei conduite comportamentale preventive.

La punctul de siguranță și Secția de Poliție Mobilă se va organiza și “Biblioteca Vie”. Un concept asociat ce implica discuții cu polițiști cu experiență care vor expune celor interesați experiențele de viață, dramatismul unor situații și soluții de gestionare a unor situații dificile.

Protecția și Siguranța Fizică și Patrimonială a Peroanelor, Violența Intrafamiliala, Delincvența Juvenila și Victimizarea Minorilor, Răspunderea penală și Contravențională, Problematica Mediului, Protecția Animalelor, Siguranța Școlară, Siguranța Rutieră, Consecințele Consumului de Alcool și Droguri sunt câteva dintre domeniile de interes pe care sucevenii le pot dezvolta la SAFETY POINT – Secția de Poliție Mobilă Suceava,  eveniment organizat zilnic in perioada 23 – 25.06.2023, intre orele 10:00 – 16:00  în zona centrală a municipiului Suceava (zona Palatului Administrativ), în parcările hypermarketurilor din fost zonă industrială a municipiului, dar și în zona Cetății de Scaun Suceava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.