Doi copii sub 14 ani, victime în accidente cu biciclete pe drumuri publice

Un băiat în vârstă de 12 ani și unul de 10 ani au căzut victime în accidente rutiere pe drumurile publice în timp ce se aflau pe biciclete deși, conform legislației, pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani.

Vineri, 7 iulie, în jurul orei 17.30, un băiat în vârstă de 12 ani, din Cajvana, în timp ce se deplasa pe DC 45 din Cajvana, pe direcția dinspre domiciliu spre centrul orașului, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă.

Băiatul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean, având mai multe leziuni.

Sâmbătă, în jurul orei 13.30, poliţiștii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata au fost sesizaţi cu privire la faptul că la UPU Suceava a fost adus cu un echipaj SMURD un minor în vârstă de 10 ani, din localitatea Buda, comuna Zvoriştea, ca urmare a unei căderi de pe bicicletă.

S-a stabilit că în aceeași zi, pe la 11.50, minorul a ieşit din curtea imobilului în care locuieşte cu o bicicletă cu scopul de a se plimba, însoţit fiind de către fratele său. În momentul în care acesta s-a urcat pe bicicletă, s-a dezechilibrat şi a căzut la sol, pe terenul viran din imediata apropiere a drumului județean care străbate localitatea.

Ca urmare a faptului că minorul a început să acuze dureri la nivelul membrului superior stâng, mama sa a apelat SNUAU 112 şi a solicitat intervenţia unui echipaj ambulanţier.

Sfaturi preventive IPJ Suceava

 Polițiștii suceveni le reamintesc cetățenilor faptul că pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani.

 Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

 Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

 Vă reamintim că este interzis că vă deplasați cu bicicleta sau cu trotineta dacă ați consumat băuturi alcoolice. Alcoolul crește gradul de implicare în accidente de circulație!

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Percheziții la traficanții de motorină, de unde au fost ridicate mai multe bunuri

Nu mai puțin de 25 de percheziții au avut loc în cursul zilei de vineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.