Record de înscrieri la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava

Centralizarea datelor la finalul înscrierilor la cele 11 facultăți ale Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) arată că un număr record de candidați au ales programele de studiu ale instituției de învățământ superior sucevene. Înscrierile pentru programele de studiu oferite de USV, licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională, au început pe 10 iulie și s-au finalizat pe 18 iulie. La programele de studiu de licență, forma de învățământ cu frecvență, s-au înscris în această sesiune 3.029 de candidați, cel mai mare număr din ultimul deceniu, înregistrându-se o creștere procentuală de peste 4% comparativ cu anul 2022. Programele de licență de la forma de învățământ fără frecvență (ID) au atras alți 296 de candidați, cu 25% mai mult față de anul 2022. În ceea ce privește studiile de masterat, în sesiunea iulie s-au înscris 966 de candidați, cu 30% mai mult față de anul trecut.

Perioada înmatriculărilor va începe vineri, 21 iulie, și va continua până pe 27 iulie, fără zilele de sâmbătă și duminică, urmând ca pe 28 iulie să fie publicate rezultatele finale. Studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu. Trebuie specificat că lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute în sesiunile de examene.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, conform următorului calendar. Pentru specializările unde există probe, înscrierile și interviul se vor desfășura în perioada 4-8 septembrie, iar pentru specializările la care nu se susțin probe, în perioada 8-11 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică. Probele se vor susține în cursul zilei de 11 septembrie, iar rezultatele se vor afișa pe 12 septembrie. Pe data de 13 septembrie se vor putea depune contestațiile, între orele 8.00-12.00, iar în după-amiaza zilei de 13 septembrie se vor afișa rezultatele după contestații. Pentru înmatriculări/confirmare loc se vor depune actele în original inclusiv pentru românii de pretutindeni, în perioada 14-19 septembrie, rezultatele finale fiind afișate pe 20 septembrie.

Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa https://admitere.usv.ro/

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

S-au făcut primele plăți pentru sucevenii, mulți, beneficiari de venitul minim de incluziune

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava a anunțat că a efectuat primele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.