61 de permise de conducere reținute în urma acțiunilor Poliției

Timp de trei zile, între 25-27 iulie, polițiștii suceveni au derulat acțiuni de control în mai multe zone din județ, inclusiv cu aparate etilotest și aparate drugtest. Ca urmare a acestor verificări în trafic,  unui număr de 61 de șoferi le-a fost suspendat permisul de conducere pentru diferite abateri la regimul rutier, cele mai multe pentru depășirea vitezei, 30 la număr, alte 20 pentru depășiri neregulamentare, dar și 4 pentru consum de băuturi alcoolice, respectiv 7 pentru alte abateri. În total, polițiștii au dat 413 amenzi, în valoare totală de 189.580 de lei. Cu ocazia acestor controale în trafic au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au transmis și o serie de recomandări pentru șoferii care pleacă la drum:

-Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

-Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

-De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

-Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Reprezentanții IPJ Suceava au mai amintit că legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Ediția a 35-a a Festivalului Internațional ”Întâlniri Bucovinene” a debutat la Câmpulung Moldovenesc

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” a demarat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.