Doi șoferi băuți și fără permise de conducere, trimiși în judecată după ce au condus pe rând aceeași mașină

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, ambii sub măsura preventivă a controlului judiciar, ambii pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În aceeași seară, la intervale scurte de timp, cei doi au condus aceeași mașină, cazul intrând în categoria celor halucinante.

Pe 29 iulie, în jurul orei 20.50, primul inculpat a condus un autoturism VW (care avea numerele provizorii expirate din mai 2023) pe un drum comunal, fiind oprit de un echipaj de poliție. Bărbatul nu are permis de conducere iar probele de sânge au indicat concentrațiile de 2,58, respectiv 2,48 g/l alcool pur în sânge. După ce primul inculpat a fost condus de polițiști la Spitalul Gura Humorului, unde i s-au recoltat probe biologice, la volanul autoturismului s-a urcat cel de-al doilea inculpat, care fusese inițial pasager.Acest al doilea inculpat nu a mai fost oprit de poliție dar…. a intrat puternic cu mașina într-un gard. Acest al doilea inculpat nu are nici el permis de conducere și avea o îmbibație alcoolică de 1,46 g/l alcool pur în sânge prima probă, respectiv de 1,31 g/l alcool pur în sânge proba doi.Procurorii au decis să îi trimită în judecată pe ambii, în același dosar, capetele de acuzare fiind practic trase la indigo.

”Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.