Un escroc din penitenciar și o complice din Suceava au țepuit patru bătrâni prin metoda ”Accidentul”

Metoda ”Accidentul” revine în forță, în ciuda faptului că aceste cazuri sunt extrem de mediatizate. Patru bătrâni din județul Suceava au fost păcăliți de un bărbat de 45 de ani, din Piatra Neamț, care este închis în Penitenciarul Botoșani, unde are de executat 30 de ani de pușcărie pentru „omor deosebit de grav”, „tâlhărie” și „înșelăciune”. Pentru a putea acționa, el a fost ajutat de o tânără de 20 de ani, din Suceava, care avea rolul de a colecta banii de la persoanele înșelate.

O persoană din Ipotești a fost lăsată fără 6.470 de euro, 46.400 de lei, un lănțișor și o pereche de cercei din aur, bunuri în valoare totală de circa 80.000 de lei.

În noaptea de 6 spre 7 octombrie, complicea a mers cu autoturismul la locuința victimei, de unde a luat suma de 5.000 de euro, 1.200 de lei și două ceasuri. Ulterior, s-a deplasat pe raza municipiului Suceava, la o locație stabilită, de unde a ridicat de 3 ori, la diferite intervale de timp, sume de bani și alte bunuri, respectiv suma de 6.200 de lei, un lănțișor și o pereche de cercei din aur, suma de 33.000 de lei și 700 de euro și suma de 6.000 de lei, respectiv 770 de euro. Bătrâna a fost păcălită că fiica ei ar fi fost implicată într-un accident rutier și este nevoie de bani pentru tratamente medicale și alte proceduri specifice.

Următoarea victimă a fost tot din Ipotești, iar escrocii au acționat tot după miezul nopții. În noaptea de 11 spre 12 octombrie, femeia de 20 de ani a luat un taxi și a mers la locuința victimei, de unde a luat 5.800 de lei.

Și în noaptea de 18 spre 19 octombrie, mecanismul de păcălire a bătrânilor a funcționat și în cazul unei persoane din Dumbrăveni, de la care a fost ridicată suma de 4.000 de lei și 100 de euro. Cea de a patra victimă a căzut pradă escrocilor în noaptea de 23 spre 24 octombrie. A fost folosită aceeași modalitate de lucru, iar persoana din comuna Vadu Moldovei a fost ”ușurată” de suma de 8.600 de lei.

Pe 26 octombrie, polițiștii au făcut percheziții în celula pușcăriașului care coordona aceste înșelăciuni, de unde au ridicat un telefon mobil și mai multe cartele SIM. Pe 27 octombrie au mai fost alte trei percheziții, în Suceava și Adâncata, la locuințe ale complicei. Femeia de 20 de ani este cercetată acum pentru comiterea a 4 infracțiuni de complicitate la infracțiunea de ,,înșelăciune”, iar bărbatul din Piatra Neamț are dosar penal pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de ”înșelăciune”.

Complicea a fost reținută pentru 24 de ore, iar ulterior pe numele ei a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate de către Serviciul Investigații Criminale – IPJ Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.P.R. 2 Ipotești, Brigada Operațiuni Speciale – Suceava, Unitatea Teritorială de Analiza Informațiilor – Suceava și I.P.J Botoșani.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.