Săltați de DIICOT după ce au traficat prin cerșetorie o victimă timp de mai bine de 8 ani

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au acționat, pe 7 noiembrie, prin percheziții, într-un caz de exploatare prin cerșetorie.

Un bărbat și o femeie, soți și soție, au fost săltați în data de 7 noiembrie fiind acuzați că, în perioada aprilie 2015 – octombrie 2023, ar fi recrutat o persoană vătămată majoră și, profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate cauzată de afecțiunile fizice și psihice, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență, ar fi adăpostit-o în diferite imobile, de unde o foloseau pentru cerșetorie.

Victima ar fi fost transportată în mai multe localități din județele Botoșani, Cluj, Suceava și Vaslui, unde ar fi fost determinată să apeleze în mod repetat la mila publicului, pentru a cere ajutor material.

Cerșetoarea era atent monitorizată iar sumele de bani erau însușite de cei doi soți, rezultă din ancheta DIICOT.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că mai recent, în perioada august-octombrie 2023, cei doi bănuiți ar fi fost sprijiniți în activitatea infracțională și de un al treilea inculpat care, la solicitarea lor, ar fi supravegheat-o pe victimă și ar fi condus-o în locuri aglomerate, pentru a obține venituri mari din practicarea cerșetoriei.

Pe 8 noiembrie, procurorii de la DIICOT Suceava au formulat propunere de arestare preventivă pe numele principalilor inculpați din dosar, cei doi soți.

Tribunalul Suceava a admis propunerea și a dispus arestarea celor doi soți pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și exploatare prin cerșetorie.

”Suportul de specialitate al acțiunii a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.