Substanțe toxice pentru șobolani și fungicide, confiscate în PTF Vicovu de Sus

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus au confiscat luni, în ouă cazuri, substanțe periculoase care urmau să intre în județul nostru. Sunt substanțe apreciate de unii consumatori doar că au un regim special și ar trebui să fie folosite numai într-un circuit autorizat și verificat.

 Luni, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în PTF Vicovu de Sus, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un sucevean în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism Opel înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

În urma controlului au fost descoperite în portbagaj 13 plicuri, în total 2.600 grame de substanțe toxice utilizate împotriva rozătoarelor.

Tot luni, câteva ore mai târziu, în același punct de trecere, în mașina unui cetățean ucrainean, în vârstă de 60 de ani, au fost descoperiți, printre bagajele personale ale șoferului, 4 saci a câte 10 kg fiecare cu substanțe toxice, fungicide.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.