Sucevean înșelat cu 9.000 de euro cu un mod de operare extrem de simplu

Cu toate că și la începutul lunii polițiștii au atras atenția cu privire la pericolele înșelăciunilor în mediul on-line și cu prilejul cumpărăturilor de Sărbători de pe site-urile de specialitate, se constată în continuare numeroase situații în care cetățenii cad victime ale răufăcătorilor.

 

Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată în ziua de 5 decembrie de către un bărbat din comuna Fântâna Mare, care a anunțat că i-a fost sustrasă suma de 9.000 de euro din contul său bancar.

Păgubitul a relatat că a primit un mesaj tip text, pe telefon, în care se preciza faptul că o plată este în curs de procesare din contul său către o unitate de pariuri sportive. În mesaj apărea și un număr de telefon la care bărbatul poate suna dacă nu știe despre ce tranzacție este vorba.

Îngrijorat, bărbatul a sunat la numărul de telefon din mesaj pentru a anunțat că este o confuzie și că nu are nici o legătură cu acea casă de pariuri.

Escrocul s-a recomandat ca angajat al băncii și i-a spus bărbatului din Fântâna mare că are nevoie de datele sale pentru a debloca situația.

Angajatul băncii i-a solicitat datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare și codul CVV, precum și ultimele 6 cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informații pentru a putea bloca tranzacția fictivă către agenția de pariuri sportive.

Imediat ce a obținut acces la contul bancar, individul a retras suma existentă – 9000 de euro.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea  infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic, și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, dosarul fiind înregistrat cu autori necunoscuți.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.