Trei avertizări de vreme rea au fost emise de ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineață nu mai puțin de trei avertizări de vreme rea, ultima din ele fiind valabilă până miercuri. Primul cod galben este pentru intervalul de valabilitate 05 februarie, ora 10.00 – 06 februarie, ora 10.00, când vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, dar și precipitații moderate cantitativ la munte. Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Tot luni, în intervalul orar 10.00 – 22.00, este valabil și un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Intensificări ale vântului se vor manifesta și în intervalul 06 februarie, ora 10.00 – 07 februarie, ora 10.00, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h.

La munte, vântul va avea viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…50 km/h, vor fi marți (6 februarie) local și în restul teritoriului.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.