Lipsa medicilor oncologi pune în mare dificultate bolnavii de cancer

Lipsa medicilor oncologi din județul Suceava începe să fie o problemă acută, care se reflectă asupra pacienților bolnavi de cancer. Cu 15.061 de pacienți în evidențe, la nivelul întregului județ sunt doar patru medici oncologi activi.

Datele au fost furnizate de directoarea Direcției de Sănătate Publică, Daniela Odeh. Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava are un singur medic oncolog în secție, medicul Doina Ganea Motan, iar în ambulatoriul de specialitate un medic cu normă întreagă, medicul Silvia Ginghină, și un medic cu jumătate de normă, același medic Doina Ganea Motan. Spitalele municipale din Rădăuți și Fălticeni au câte un singur medic oncolog. Singurul oncolog de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc este în concediu fără plată, iar trei doctorițe de la Oncologia spitalului din Suceava sunt în concediu de creștere a copilului.

Managerul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că „anul 2024 este greu de gestionat”, mai ales că „toți pacienții oncologici care erau cu dosarele pe la Cluj, Iași etc. cu radioterapie se întorc la Suceava, incidența cancerului este în creștere rapidă și, totodată, cresc cazurile rezolvate la Suceava, după ce am trimis chirurgi generaliști să se specializeze în chirurgie oncologică”.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Monitorizare în teren a turnării plăcilor din beton, la podul Milișăuți

Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a podului de la Milișăuți, de pe DN 2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.