11 arestări într-un dosar privind afaceri cu țigări la nivel înalt, prin fabrici clandestine

11 inculpați au fost arestați de Tribunalul Timiș în dosarul de mare amploare privind membri a două grupări infracţionale organizate cu ramificaţii transfrontaliere în Cehia, Bulgaria și Ucraina, constituite în scopul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă cu ţigarete, produse accizabile (tutun), materiale explozive (pirotehnice) şi spălare a banilor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetări rezultă că afacerile ilegale cu țigări se făceau prin trei fabrici clandestine, una din cele fiind la Fălticeni.

Printre cai arestați se află și fălticeneanul ”Blană”, care este acuzat de afaceri cu țigări la nivel înalt prin fabrica clandestină de țigări de la Fălticeni, descoperită în prima parte a anului trecut.

Acțiunea în forță de marți, 26 martie, a procurorilor de la DIICOT Timișoara are legătură cu fabrica clandestină de țigări de la Fălticeni, descoperită în prima parte a anului trecut.

În februarie 2023, poliţiştii suceveni au descins o linie de fabricare clandestină a ţigaretelor de la Fălticeni. A fost confiscat atunci și un autotren încărcat cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 500.000 de euro.
Unitatea de producere era amenajată într-o hală aparent dezafectată care trecuse pe la mai mulți proprietari.
Linia de producție era una completă, de la producere, ambalare, împachetare și transport.

Perchezițiile de acum două zile au avut loc în județele Arad, Suceava, Dolj, Călărași, Sibiu, Iași, Teleorman, Mehedinți, Timiș, Braşov, Covasna, Argeş, Ilfov, Constanţa și în municipiul București.

”Cercetările efectuate au reliefat că, în perioada 2022-2024, membrii celor două grupuri infracționale ar fi procurat bunurile accizabile din afara României, le-ar fi introdus fraudulos în țară (cu complicitatea sau susținerea unor funcționari), transportat și depozitat, în scopul valorificării pe piața neagră.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost desfiinţate 3 fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia”, se arată în comunicatul DIICOT Timișoara.

FOTO: 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.