Intervenție în forță a polițiștilor pentru stoparea unui conflict de hotar cu infracțiuni repetate

O intervenție în forță a polițiștilor din comuna Vama a avut loc recent, marcând un punct crucial într-un scandal ce a escaladat până la infracțiuni grave. Situația a implicat acuzații de furt, violență și amenințări cu incendierea,

Conflictul a avut la bază o dispută de hotar între vecini, care a culminat într-un coșmar pentru o tânără în vârstă de 24 de ani și un bărbat de 36 de ani, ambii rezidenți în comuna Vama. Aceștia au fost amenințați repetat cu acte de violență și chiar cu incendierea locuinței lor, după ce au achiziționat un teren în zonă. Autorii acestor amenințări sunt doi vecini, tată și fiu, care contestă hotarul și proprietatea reclamanților.

De la începutul acestei dispute, în luna noiembrie a anului trecut, la Postul de Poliție Vama au fost deschise dosare penale pentru infracțiuni precum tulburare de posesie, distrugere, furt și agresiuni fizice. Cu toate acestea, cei doi bărbați, tată și fiu, au refuzat să se prezinte la audieri și au refuzat să recunoască autoritatea legală a hotarului trasat anterior de un inginer cadastral.

Miercuri, 27 martie, în baza unor mandate obținute de la instanța de judecată, polițiștii au acționat în forță.

Echipa formată din polițiști de la Vama, Câmpulung Moldovenesc și Biroul Investigații Criminale au efectuat o operațiune de ridicare a celor doi inculpați, respectiv bărbatul în vârstă de 66 de ani și fiul său în vârstă de 28 de ani.

Aceștia au fost escortați la sediul Postului de Poliție Vama pentru a fi audiați în calitate de suspecți. În urma audierilor, din cauza repetabilității faptelor, tânărul de 28 de ani  a fost reținut în arest pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Zeci de mii de pachete de țigări și trei mașini confiscate de la traficanți

În decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră au confiscat zeci de mii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.