Condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare sub supraveghere pentru fosta șefa a Secției de Oncologie

Fosta șefă a Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava a fost condamnată joi, după ce și-a recunoscut faptele. Anca Dumitrovici Ababneh a fost trimisă în judecată pentru 280 de cazuri de luare de mită, iar soluția pronunțată de Tribunalul Suceava nu este definitivă.

Medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh a mers pe procedura simplificată de recunoaștere a faptelor, astfel încât procesul s-a terminat încă de la primul termen de judecată. Pedeapsa stabilită este doi ani și șase luni, dar medicul nu va ajunge în penitenciar pentru că judecătorul a decis suspendarea executării condamnării. În cazul fostei șefe a Secției de Oncologie s-a mai stabilit și un termen de încercare de patru ani, perioadă în care nu trebuie să comită alte infracțiuni. Judecătorul a mai decis că timp de cinci ani Anca Dumitrovici Ababneh nu își poate exercita meseria de medic într-un spital de stat. Ea poate profesa, în schimb, în mediul privat.

Medicul a fost trimis în judecată pentru 280 de cazuri de luare de mită. Ea a primit bunuri cum ar fi miere de albine, cutii cu bomboane sau diferite sume bani. Toate aceste bunuri au fost ridicate cu ocazia perchezițiilor din ianuarie 2023 și sunt puse sub sechestru până la finalul procesului. Faptele de care este acuzată fosta șefă a Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava s-au petrecut la finele lui 2022 și începutul anului 2023, iar dosarul a fost trimis în instanță în noiembrie anul trecut.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.