27.01.2023 14:01:21 00011 Z

Bărbatul trimis în judecată pentru că a mituit un judecător și care fugise din arest la domiciliu s-a predat Poliției

Individul care este trimis în judecată pentru că ar fi mituit-o pe judecătoarea Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, pentru a-i oferi informații secrete din dosare cu traficanți de droguri, s-a predat vineri, 3 mai, la Poliție. Mihai Pînzari, zis ”Tonici”, era dat în urmărire generală și consemn la frontieră încă din data de 26 aprilie. În acea zi, polițiștii i-au bătut la ușă pentru a-l ridica și duce la Penitenciarul Botoșani, unde are de ispășit o condamnare de 4 ani de închisoare pentru infracțiunea de lipsire de libertate. Numai că ”Tonici” nu era acasă, deși trebuia să fie acolo, fiind plasat în arest la domiciliu cu o zi mai devreme. I s-a făcut un nou dosar penal, pentru evadare.

Mihai Pînzari a fost trimis în judecată de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, pentru patru infracțiuni, constituire de grup infracțional organizat, lipsirea de libertate în mod ilegal, şantaj şi camătă.
„Tonici” este acuzat că a participat la o faptă de răpire ca-n filme, față de un tânăr acuzat de furt, iar procurorii au adunat probe şi despre împrumuturi cu camătă pe care acesta le-ar fi dat anterior răpirii.

Fapta petrecută ca-n filmele cu mafioți s-a petrecut pe 28 aprilie 2016, în plină zi, în jurul orei 15.30, în incinta service-ului Every Day din Frătăuţii Vechi.

Un autoturism cu folii pe geamuri, fără numere de înmatriculare, a intrat în trombă în service. Doi indivizi cu cagule pe faţă au coborât dintr-o maşină, au spus pe un ton grav că au un mandat pe numele mecanicului Ş.I. (victima din acest caz), l-au luat cu forţa pe acesta, l-au încătuşat şi l-au urcat în maşină. Totul s-a petrecut extrem de repede, iar ceilalţi angajaţi nu au realizat prea clar despre ce este vorba. Totuşi, impresia a fost că acțiunea este una legală, a organelor statului.
Tânărul de 19 ani a fost dus cu maşina în jur de 3 kilometri, până într-o luncă, aflată pe raza localităţii Măneuţi.

Din ancheta procurorilor DIICOT Suceava, rezultă că tânărul a fost lovit timp de aproximativ două ore de trei agresori (cei doi care l-au ridicat din service, plus cel care a fost şofer) cu pumnii, cu picioarele şi cu un băţ telescopic. Aceştia i-au spus că sunt recuperatori de la o firmă din Bucureşti şi că l-au luat pentru a-l interoga cu privire la furtul unui seif din incinta Every Day (locul de muncă al tânărului de 19 ani). Recuperatorii i-au spus că în seif, pe lângă bani, se află bijuterii din aur cu valoare sentimentală şi documente importante ale administratorului societăţii.

Recuperatorii îl acuzau pe tânăr că acesta şi alţi complici sunt autorii furtului seifului. Acesta a fost filmat în timp ce recunoştea comiterea furtului. Victima a relatat ulterior că a povestit detaliile furtului în mod fictiv, sub teroare, şi că nu are vreo legătură cu faptele de furt.

De precizat că sunt două furturi comise din incinta societăţii în aprilie 2016.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.