Doi pacienți cu AVC, aduși de la alte spitale din țară, tratați cu succes la Spitalul Clinic de Urgență Suceava

Doi pacienți care au suferit accident vascular cerebral (AVC) acut și care erau internați la alte spitale din țară, au fost tratați cu succes la  Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. S-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri, iar purtătorul de cuvânt al spitalului sucevean, Dan Teodorovici, a numit-o „noapte de foc”. Unul din pacienți a fost transferațt de la Spitalul Clinic de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași, iar celălalt de la Spitalul Municipal din Bârlad. Este vorba de o femeie de 50 de ani, respectiv un bărbat de 68 de ani.

„Ambele intervenții au fost efectuate cu succes, pacienții prezentând evoluție favorabilă”, a precizat medicul Dan Teodorovici.

Echipa multidisciplinara care a participat la cele două intervenții a fost formată din medicii și asistenți UPU dr. Arcadie Buză, dr. Roxana Tiron, as. Teodora Sârghie, medicul neurolog dr. Ana Burcă, medicii și asistenții de la Radiologie intervențională dr. Cătălin Lulciuc,  dr. Mihai Crețeanu Jr., medic rezident Diana Pădurariu și as. Alexandru Serediuc, dr. ATI Georgiana Danilevici și as. ATI Mihaela Luntrașu.

Financiar, eforturile pentru salvarea pacienților sunt suportate din bugetul propriu al spitalului, banii alocați de Ministerul Sănătății pentru programul de tratament al AVC acut fiind mult sub necesar. Suma alocată în acest an a fost consumată în ianuarie, pentru tratarea a doi pacienți, dintre cei peste 50 de pacienți salvați din ianuarie a.c. până acum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Doi tineri au scăpat cu viață după ce un Audi s-a răsturnat pe o distanță de 50 de metri într-o depășire

Un accident rutier violent s-a produs duminică după-amiază la Vicovu de Sus. Un Audi A …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.