Primarul din Botoșani, trimis în judecată de DNA Suceava

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cosmin Andrei va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Aflat sub control judiciar, Cosmin Andrei este suspectat că, pe 25 august 2021, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de “consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Cosmin Andrei este candidat din partea PSD pentru un nou mandat de primar al municipiului Botoșani. În cazul în care va câștiga alegerile și va fi condamnat, el își va pierde funcția.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.