Dezastrul lăsat în urmă de incendiul de la firma de termopane din Salcea

Incendiul de duminică de la firma de tâmplărie din PVC de la ieșirea din Salcea spre Dumbrăveni a provocat pagube de ordinul milioanelor de euro, a anunțat primarul Ezekiel Belțic.

Primarul a anunțat, luni dimineață, că se caută soluții cu oamenii de afaceri locali și nu numai pentru a fi ajutați în regim de urgență administratorii societății.

În calitate de primar, având în vedere incendiul ce a afectat integral halele și echipamentele de producție termopane ale S.C. DASMAR TERMO S.R.L. din orașul Salcea, incendiul provocând pagube materiale de milioane de euro, voi avea discuții începând de astăzi cu oamenii de afaceri din orașul Salcea, dar nu numai, pentru a oferi un sprijin financiar și material domnului Dascălu Marius în vederea reconstrucției și reluării activității economice”, a anunțat Ezekiel Belțic.

O evaluare preliminară a arată că au ars acoperișul halei de producție a tâmplăriei pvc și aluminiu, acoperișul showroom-ului din  panouri sandwich, bunuri din interiorul showroom-ului, elemente de mobilier, birotică, echipamente electrice și electrocasnice, instalații de prelucrare și asamblare a tâmplăriei, alte echipamente și materii prime utilizate în procesul de fabricare a tâmplăriei pvc, toate pe o suprafața aproximativă de 1800mp.

Undeva la 40% din clădire este aparent salvată, cu tot cu documente, echipamente electrice, elemente de mobilier, bunuri personale ale administratorului societății.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este efectul termic al curentului electric la cablurile conductoare de curent electric, la nivelul izolației din plastic a acestora, în interiorul halei de producție, în zona panoului electric unde se afla invertorul aferent sistemului de panouri fotovoltaice.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.