Detergent contrafăcut, ridicat pentru a fi confiscat în cantități mari

Peste o tonă de detergenți au fost confiscați în numai câteva ore de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Suceava. Acțiunea de control a avut loc luni, 14 mai, iar polițiștii au ridicat în vederea expertizării 261 de recipiente cu detergenți lichizi și pudră cu diferite cantități (în total circa 1.200 de litri) inscripționate cu mărci de prestigiu în domeniu, în valoare aproximativă de 51.900 de lei.

11 unități economice având ca profil comercializarea articolelor sanitare, produselor de igienă și detergenților au fost verificate de polițiști, care în afara mărfurilor ridicate au mai întocmit 10 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor la legea privind mărcile și indicațiile geografice.

Reprezentanții IPJ Suceava au dat ca exemplu o femeie, în vârstă de 60 ani, din Suceava, care vindea în Bazar, un număr de 35 recipiente cu detergenți lichizi pentru rufe, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Marfa, în valoare de 6.400 de lei, a fost ridicată pentru a fi confiscată.

Tot în Bazar, un bărbat vindea 62 recipiente detergenți lichizi, cât și pudră pentru rufe și vase, respectiv produse de îngrijire corporală inscripționați cu mărci de prestigiu protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate. Și în acest caz marfa, evaluată la 9.000 d elei, a fost ridicată pentru confiscare.

Al treilea exemplu vine tot din Bazar, unde reprezentantul unei întreprinderi individuale vindea 49 recipiente detergenți lichizi pentru rufe și vase inscripționați cu mări de prestigiu înregistrate și protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate. Marfa, în valoare de 7.800 de lei, a fost ridicată pentru a fi confiscată.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.