Autotren cu cherestea, pus sub sigiliu de polițiști cu suspiciuni clare de transport ilegal

Marți seară, în jurul orei 21.00, un echipaj de la Secția Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control un autotren cu lemne care circula pe E 85, pe direcția dinspre Vadu Moldovei spre Spătărești.

Polițiștii au constatat încă de la început  că transportul nu figura la acea oră în curs în aplicația SUMAL. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din satul Bogdănești, care a prezentat un aviz care pleca din satul Găinești, comuna Slatina și urma să ajungă pe 23 mai la Pristol, în județul Mehedinți.

Avizul este pentru un volum de 51 mc cherestea tivită.

Ulterior, ancheta a indicat că transportul a început să figureze cu indicația ”Start” abia la câteva minute după ce autotrenul a fost oprit de către echipajul de poliție. Concluzia polițiștilor este că ansamblul a efectuat ilegal transportul pe o distanță de aproximativ 35 de km și că avizul de legalitate a fost creat și încărcat la câteva minute după oprirea șoferului de către echipajul de poliție.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”. Vehiculul este pus sub sigiliu și se așteaptă ca cei de la Garda Forestieră să inventariere lemnul și să stabilească despre ce cantitate de cherestea este vorba.

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.