A vrut să ofere familiei un concediu de neuitat și călătorii cu o rulotă modernă dar s-a ales cu o pagubă de peste 11.000 de Euro

Un bărbat din comuna Șerbăuți a vrut să ofere familiei un concediu de neuitat și călătorii cu o rulotă modernă dar s-a ales cu o pagubă de peste 11.000 de Euro.

Pe 23 mai, în jurul orei 12.00, polițiștii de la Postul Șerbăuți au fost sesizați de un localnic în vârstă de 48 de ani, care a relatat că, în urma unor căutări pe Facebook cu privire la achiziționarea unei autorulote, a găsit o pagină ce aparent aparținea unei firme dintr-un stat european și care ar avea ca obiect de activitate vânzarea de vehicule de acest gen.

Bărbatul a cerut detalii referitoare la procedura de achiziționare a unei autorulote, prin sistem de mesagerie scrisă, fiindu-i indicat să transfere în primă fază suma de 1.500 euro într-un anumit cont, pentru confirmarea cererii de cumpărare.

După această tranzacție, escrocii au mărit miza și i-au transmis că trebuie să mai achite 5.100 euro, care ar reprezenta 30% din valoarea autorulotei.

Această suma ”garanta” retragerea anunțului din mediul online și rezervarea vehiculului pentru sucevean.

Acesta a virat și acești bani, în data de 20 mai, în același cont pe care beneficiarul i l-a transmis.

Două zile mai târziu, pe 22 mai, părții vătămate i s-a mai solicitat o sumă de 4.540 euro.

După achitarea acestor plăți în contul solicitat, respectiv un total de 11.140 euro, persoana vătămată a constatat că beneficiarul paginii nu a făcut demersurile pentru livrarea autorulotei, amânând livrarea și pretinzând în continuare noi sume de bani și noi condiții de livrare. Totodată, acesta a făcut verificări și pe unele site-uri de tip „forum”, unde erau prezentate feedback-uri negative asupra paginii, respectiv că firma nu ar exista și că pagina ar fi falsă.

Abia la acest moment omul a sesizat că a fost înșelat și a alertat Poliția.

”Apropierea vacanței de vară, ne face în mod involuntar să fim mai euforici și mai relaxați. Fiecare dintre noi, adulți, copii, merită un concediu și momente de relaxare după serviciu sau un an școlar încărcat.

Atenție însă la ofertele turistice, la închirierea de imobile, vehicule sau rulote pentru a nu vă transforma concediul într-un coșmar păgubos”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.