„Natura prin Obiectiv” – Manifest pentru sărbătorirea mediului

Suceava, 5 iunie 2024 – Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în parteneriat cu Academia PIM, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Consiliul Județean Suceava și Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, a inaugurat expoziția de fotografie „Natura prin obiectiv”, un manifest vibrant pentru sărbătorirea mediului.

Vernisajul a avut loc miercuri, 5 iunie 2024, la Galeria de Artă “Art La Burdujeni” din cadrul Spitalului Județean Suceava, marcând o zi memorabilă de Ziua Mondială a Mediului. Expoziția reunește lucrările a trei fotografi talentați, May-May Meijer, Codrin Anton și Răzvan Petri, care surprind frumusețea naturii în diversitatea sa fascinantă, de la peisaje montane spectaculoase la detalii uimitoare ale faunei.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați de seamă, care au apreciat remarcabil expoziția și au subliniat importanța mesajului transmis:

  • Domnul Antoniu Flandorfer, Directorul Direcției Județene de Cultură Suceava, a evidențiat contribuția semnificativă a artiștilor și a organizatorilor la promovarea valorilor culturale și a frumuseții naturale a Bucovinei. Totodată, a subliniat impactul profund pe care îl poate avea natura asupra vieții noastre, influențându-ne acțiunile și modul de gândire.
  • Maestrul Mihai Pânzaru PIM, curatorul Galeriei Zamca, a apreciat entuziasmul și pasiunea artiștilor pentru arta fotografică, încurajându-i să continue eforturile de a surprinde și a dezvălui frumusețea lumii înconjurătoare.
  • Criticul de artă Delia Leizeriuc a elogiat expoziția ca o punte de legătură între om și natură, oferind o perspectivă unică asupra fragilității și diversității mediului.
  • Artista May-May Meijer a descris experiența sa personală cu natura ca sursă de inspirație și vindecare, evidențiind nevoia de a conserva și a prețui această comoară prețioasă.
  • Artistul Răzvan Petri, aflat la prima sa expoziție, a transmis pasiunea sa pentru fotografia de natură, subliniind frumusețea unică a Bucovinei.
  • Domnul Codrin Anton, un colaborator frecvent al Galeriei Zamca, a remarcat bogăția fotografică a Bucovinei, menționând că trei dintre cele mai căutate zone de către fotografi se află în această regiune. A subliniat importanța protejării naturii ca o responsabilitate fundamentală a societății.
  • Domnul Petru Vasile Gafiuc, Președintele Asociației Institutul Bucovina, a accentuat rolul educativ al expoziției, depășind simpla admirație a frumuseții naturale. A subliniat necesitatea de a transforma această admirație în acțiuni concrete pentru protejarea mediului.

Vernisajul s-a bucurat și de prezența domnului Dănilă Marinel, un colaborator constant al galeriei Zamca, fotografiile sale surprind în totdeauna momente deosebite din cadrul fiecărui eveniment la care ia parte.

Expoziția “Natura prin obiectiv” va fi deschisă publicului până pe 30 iunie 2024, oferind o ocazie unică de a admira talentul fotografilor și de a reflecta la importanța fundamentală a protejării mediului.

Pentru mai multe informații despre viitoarele evenimente și expoziții găzduite de Galeria Zamca, vizitați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/galeriazamca/

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

A suferit o fractură deschisă după o cădere din cireș

Duminică seară, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției Rurale Adâncata au fost sesizați că un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.