Incendiu cu pagube mari la o gospodărie din Solca

Un incendiu cu pagube mari s-a înregistrat la Solca în noaptea de luni spre marți. Alarma s-a data în jurul orie 0.50, iar pentru stingerea flăcărilor s-a lucrat aproape cinci ore. Au intervenit 8 autospeciale ale

pompierilor militari ai Gărzii de Intervenție Solca și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cajvana, Botoșana, Cacica și Arbore. În timpul acțiunii de stingere a flăcărilor, o femeie de 63 de ani a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical sosit la fața locului, care ulterior a refuzat transportul la spital. Flăcările au mistuit adăpostul de animale, acoperișul casei de locuit și al altor anexe, toate construcții corp comun, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. De asemenea, au ars și s-au degradat bunuri din clădirile afectate, precum și elemente de construcție și de tâmplărie (pod, podea, pereți, uși, ferestre). Patru porci au ars de vii. Flăcările s-au extins și la o proprietate învecinată, unde au ars și s-au degradat elemente de construcție și de tâmplărie de la două anexe (două uși și 10 metri pătrați din acoperișul unei magazii de lemne), precum și alte bunuri din curtea proprietății.

În aceste condiții, reprezentanții ISU Suceava au venit cu o serie de recomandări la exploatarea instalațiilor electrice:

– se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii;

– se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;

– evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice;

– verificați periodic instalația electrică, numai cu personal autorizat.

 

 

 

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

A suferit o fractură deschisă după o cădere din cireș

Duminică seară, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției Rurale Adâncata au fost sesizați că un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.