Foto: Persoane reținute, țigări confiscate și autoturisme indisponibilizate, în urma unei acțiuni pe linie de contrabandă

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

La 10.03.2017, ora 21.30, în timp ce acționa  pe raza comunei Brodina, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a efectuat semnal regulamentar de oprire la două autoturisme de teren înmatriculate în străinătate, suspecte de contrabandă cu țigări, însă conducătorii acestora nu s-au conformat, motiv pentru care, polițiștii i-au somat verbal să oprească, dar pentru că nu s-au supus somațiilor, au executat 1 foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, după care, alte 2 focuri înspre pneurile unuia dintre autoturisme, moment în care, cei doi conducători auto au oprit și împreună cu un al treilea bărbat au fugit.

Cei doi conducători auto au fost imobilizați de polițiști, însă pasagerul a încercat să fugă înspre zona împădurită, motiv pentru care, polițiștii l-au somat să se oprească, dar pentru acesta nu s-a supus, au executat un foc de armă în zona picioarelor, reușindu-se imobilizarea acestuia. Cele trei persoane au fost identificate de polițiști ca fiind un tânăr de 27 de ani, un bărbat de 36 de ani, ambii din comuna Ulma și un bărbat de 32 de ani, din comuna Sucevița.

Întrucât prezenta o plagă împușcată la picior, bărbatul de 36 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificării zonei în care au fost oprite cele două autoturisme de teren, polițiștii au identificat abandonate 14.470 pachete cu țigări, fără banderole fiscale cu o valoare de piață de 145.000 lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de bărbatul de 32 de ani, are atribuite alte plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

În cauză s-a dispus reținerea tânărului de 27 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă în formă agravantă” și a bărbatului de 32 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de „contrabandă în formă agravantă” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, cei doi fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, după care, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Foto

 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Incendiu în localitatea Neagra Șarului

La 17 ianuarie 2021, în jurul orei 15:48, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.