Home / Actualitate / Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2017

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2017

Vineri, 16 iunie a.c., cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2017Probele de concurs sunt identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contra cronometru.

La start s-au prezentat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Prima probă a concursului – Scara de fereastră – s-a desfăşurat la sediul Gărzii de Intervenţie din oraşul Siret, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „9 Mai”, din aceeaşi localitate.

La finalul competiţiei, clasamentul a fost următorul:

Proba Scara de fereastră – individual: locul I – plt. Pamfir Cicşa, locul II – plt.maj. Radu-Iulian Cîrnu (ambii de la Detaşamentul Vatra Dornei) şi locul III – plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava). La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Rădăuţi.

Proba Pista cu obstacole – individual: locul I – sg.maj Andrei Petriceanu (Detaşamentul Vatra Dornei), locul II – plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava) şi locul III – plt. Pamfir Cicşa (Detaşamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Vatra Dornei, Suceava şi Rădăuţi.

La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii de la Suceava, urmaţi de colegii lor din Vatra Dornei şi Fălticeni.

  Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Fălticeni, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Suceava şi Rădăuţi.

Clasamentul general: Locul I – Detaşamentul de Pompieri Suceava, locul II – Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, locul III – Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, locul IV – Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi locul V – Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc. 

Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava ce va participa la etapa zonă a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: 7 persoane au fost implicate într-un accident rutier pe raza comunei Ilișești

Astăzi în jurul orei 15:20, a avut loc un accident rutier pe raza comunei Ilișești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.