Conducători auto cu alcool pur în aerul expirat opriți de către poliție
Sursa Foto Arhiva

Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

La 30.04.2021, ora 01.10, patrula din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata în timp ce efectuau activități de patrulare pe DJ208 D de pe raza satului Mitocași comuna Mitocu Dragomirnei, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula din sens opus, însă conducătorul auto nu a oprit la semnale, astfel s-a pornit în urmărirea acestuia și la o distanță de aproximativ 800 metri in fața bisericii din localitatea Mitocași s-a procedat la oprirea autoturismului respectiv. În autoturism a fost identificat în calitate de conducător auto un bărbat de 23 de ani, din com. Zvoriștea, iar în calitate de pasager pe scaunul din dreapta o tânără din satul Arțari, com. Hănțești. S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest rezultând o valoare de de 0,64mg/l. Fiind întrebat dacă deține permis de conducere, conducătorul auto a declarat verbal că nu este posesor de permis de conducere iar documentele privind numerele de înmatriculare nu le deține întrucât a cumpărat autoturismul în urmă cu aproximativ două săptămâni. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat acest lucru în prezența personalului medical.

Procedând la verificarea în bazele de date ale Poliției Române rezultă faptul că șoferul nu este posesor de permis de conducere valabil. Totodată verificând în baza de date autoturismul a rezultat faptul că acesta nu figurează înmatriculat în România. Cei doi au fost sancționați și conform legii 55/2020.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, „refuz de recoltare probe biologice de sânge” și „auto neînmatriculat”.

La 30.04.2021, orele 13.35, o patrulă din cadrul Poliției Mun. Rădăuți a oprit pentru control autoturismul ce avea o deplasare sinuoasă dinspre comuna Frătăuții Vechi înspre centrul municipiului Rădăuți. S-a procedat la oprirea acestuia prin folosirea semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei, ocazie cu care acesta s-a conformat, oprind autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului. De la volanul autoturismului a coborât un bărbat de 42 ani din Rădăuți. Susnumitului i s-a solicitat să prezinte pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului în cauză, ocazie cu care acesta a declarat verbal faptul că nu le are asupra sa și că le are la domiciliu. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost prelevate 2 mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La 30.04.2021, ora 2215, Poliția Mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc s-a produs un accident de circulație în urma căruia a rezultat și avarierea unei conducte de gaz. Lucrătorii de politie rutieră ce s-au deplasat la fața locului constatând că la 30.04.2021, în jurul orei 22:15, un bărbat de 29 ani domiciliat în mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, pe direcția Vatra Dornei – Gura Humorului, a pierdut controlul direcției de deplasare pătrunzând pe trotuar unde a acroșat un contor al rețelei de distribuție al gazului metan și gardurile a trei proprietăți, producând scurgeri de gaz, distrugerea autoturismului condus și a gardurilor imobilelor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind apoi condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au prelevat două probe de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii concentrației de alcool din sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 30.04.2021, ora 23:10, lucrătorii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități de control și supraveghere trafic rutier pe raza comunei Frătăuții Noi, sat Costișa, DC Costișa, au efectuat semnalele regulamentare de oprire unei autoutilitare ce se deplasa dinspre centrul comunei spre DJ 291 A. Conducătorul autoutilitarei s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă a carosabilului. La volan a fost identificat o persoană de sex masculin de 44 ani cu domiciliul stabil în com. Frătăuții Noi, sat Costișa, deține permis de conducere valabil. Întrucât emana halena alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, cu acordul acestuia, a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Șoferul a fost sancționat contravențional pentru faptul că la momentul constatării nu deținea asupra sa documentele prevăzute de lege, conf OUG 195/2002/. De asemenea, acesta a mai fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, întrucât nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere.

În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Patru algerieni şi o ucraineancă opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.