Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosar penal la regimul rutier

La 02.05.2021, în jurul orei 20.40, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce patrulau pe raza comunei Pârteștii de Jos, au oprit pentru control pe DC 24 A Deleni, com. Pârteștii de Jos, autoturismul condus de un bărbat 36 ani, din com. Stroiești, care nu posedă permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis”.

La 02.05.2021, în jurul orei 21.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au primit o informație despre faptul că, pe strada 22 Decembrie, din direcția cartierului Burdujeni-sat către centrul Municipiului Suceava, se deplasează un autoturism al cărui conducător auto s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice. S-a procedat la oprirea autoturismului în cauză pe strada 22 Decembrie din mun. Suceava.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 69 ani, din mun. Vatra Dornei. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică și a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier Suceava, unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a acestui fapt, șoferul a fost condus la UPU Suceava unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La 02.05.2021, ora 22.45, pe raza comunei Moara, sat Liteni, polițiștii din cadrul Secției 9 Șcheia au efectuat semnale luminoase de oprire a unui autoturism al carui șofer nu s-a conformat continuându-și deplasare spre str. Humorului cu direcția spre mu. Suceava. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, având în funcțiune semnalele luminoase, iar după aproximativ 2 Km, autoturismul a oprit, a stins luminile conducătorul fiind la volanul acestuia.
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 ani, din com. Moara. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Șoferul a fost sancționat contravențional și conform Legii 55/2020.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La 02.05.2021, ora 23.00, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare pe DC 57, pe raza satului Mitocu Dragomirnei, comuna Mitocu Dragomirnei, ajungând la intersecția cu DJ 208U, pe partea stângă a DJ 208U, pe direcția de mers Dragomirna-Suceava, polițiștii din cadrul SPR 8 Adâncata au observat în șanț un autoturism care prezenta avarii în partea stângă, iar lângă autoturism se afla o persoană de sex bărbătesc.
Unul dintre cei doi bărbați a declarat că el este conducătorul auto al autoturismului și că în momentul producerii evenimentului rutier se afla singur în autoturism, iar cu această ocazie s-a stabilit că acesta este un bărbat de 34 ani, și este din sat Mitocu Dragomirnei, comuna Mitocu Dragomirnei.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest la ora 23.03, rezultatul fiind de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform L55/2020 întrucât în momentul identificării nu avea asupra sa declarație pe propria răspundere.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa arhiva

Două unități comerciale sancționate pentru nerespectarea interdicțiilor privind măsurile de prevenire a răspândirii SarsCov2

La data de 08.05.2021, în intervalul orar 19:00-23:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.