Foto arhiva
Foto arhiva

I.P.J. Suceava: “Nu consumați alcool și vă urcați la volan!”

La 01.05.2021, în jurul orelor 08.53, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier cu autospeciala din dotare pe str. Traian Vuia din mun. Suceava, a observat un autovehicul condus de o persoană de sex masculin, care circula din direcția str. Calea Unirii din mun. Suceava circulând haotic și efectuând o manevră de schimbare a direcției de mers fără să se asigure corespunzător.
Autovehiculul a fost oprit folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, pe str. Traian Vuia, iar la volanul său a fost identificat un bărbat de 59 ani, din mun. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 01.05.2021 ora 20.30, patrula din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare, al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza municipiului l-a identificat pe un bărbat de 42 ani, localnic, care a condus autoturismul pe str. Victoriei.
Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost condus la sediul Poliției Mun. Fălticeni, în vederea testării cu aparatul etilotest, ocazie cu care acesta a refuzat testarea, ulterior fiind condus la Spitalul Mun. Fălticeni, în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, șoferul refuzând și recoltarea de mostre biologice.
Conducătorul autoturismului a relatat verbal faptul că nu are asupra sa permisul de conducere și nici celelalte documente ale autoturismului, iar în urma verificării în baza de date a rezultat faptul că șoferul are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: „Conducerea unui autovehicul având permisul suspendat” și „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.