Conducători auto cu alcool pur în aerul expirat opriți de către poliție
Sursa Foto Arhiva

Nu consumați alcool și vă urcați la volan! Dosare penale pentru trei șoferi băuți

La 08.05.2021, ora 21.18 în timp ce efectua serviciul în mun. Suceava, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a fost sesizat despre faptul că în sensul giratoriu amenajat la intersecția străzilor Calea Unirii cu Calea Burdujeni, s-a produs un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, iar conducătorul unui moped este posibil să se afle sub influența alcoolului.
La faţa locului a fost identificat un autoturism și un moped ce staționau și care prezentau avarii, respectiv autoturismul condus de către un bărbat de 32 ani, din comuna Dărmănești și mopedul condus de către un bărbat de 27 ani, din comuna Zvorâștea.
S-a procedat la testarea acestora cu aparatul etilotest, rezultatul fiinde de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul mopedistului și negativ în cazul conducătorului auto.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Valea Poienei

La 08.05.2021, ora 20.50, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza localității Valea Poienei, oraș Dolhasca a avut loc un accident pe drumul comunal.
Lucrătorii din cadrul subunității s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care cele sesizate s-au confirmat, un autoturism fiind proiectat pe partea carosabilă în urma impactului cu un cap de pod, iar în autoturism nu exista nicio persoană. La scurt timp la locul accidentului s-a prezentat un bărbat de 31 ani, localnic, care avea urme vizibile de accident și care a declarat faptul că el nu a condus autoturismul și nu cunoaște cine a condus. Astfel, bărbatul de 31 de ani a refuzat să sufle în aparatul etilotest, însă având în vedere faptul că exista o suspiciune rezonabilă cu privire la faptul că acesta este conducătorul autoturismului s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Spitalului Muncipiul Fălticeni, unde acesta în prezența medicului de gardă a refuzat să i se preleveze probe biologice. Totodată, a fost efectuată cercetarea la fața locului, ocazie cu care din habitaclu autoturismului au fost recoltate probe ADN de pe airbagul sărit al volanului și totodată a fost ridicat un fragment de urmă papilară.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „ refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”.

Gura Humorului

La 08.05.2021, ora 23:20, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce desfăşura activităţi specifice în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, pe str. Aleea Minerilor, în orașul Gura Humorului, a oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 40 ani, localnic. Deoarece conducătorul auto a evitat echipajele de poliție rutieră și la depistarea acestuia emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Solicitându-i-se să prezinte documentele sale şi ale autoturismului, conducătorul auto a înmânat cartea de identitate, declarând verbal faptul că nu deține permis de conducere, întrucât este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. S-a procedat la efectuarea de verificări în baza, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză figurează cu permisul de conducere reținut, ca urmare a comiterii unei infracțiuni la regimul rutier la 19.02.2020.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 22.07.2021, ora 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DC27, în localitatea Păltinoasa, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.