Dosare penale la regimul rutier

La 08.05.2021, ora 21:55, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce executau activități specifice pe raza comunei Grănicești, sat Iacobești, l-au identificat pe un bărbat de 38 ani, din com. Dărmănești, sat Dănila, conducând mopedul pe D.C. nr. 39 din localitate, fără a poseda permis de conducere auto. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 08.05.2021, ora 23.00, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului care se deplasa pe DC neclasificat Dornești.Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, astfel, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 100 de metri, timp în care autoturismul a fost în permanență în raza vizuală a echipajului de poliție.Conducătorul auto a parcat vehiculul în curtea unui imobil din comuna Dornești, apoi a coborât din acesta. Conducătorul autoturismului a fost legitimat în persoana unui bărbatde 33 ani, din comuna Dornești, sat Dornești, care în urma legitimării a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se faptul că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 31, lit. a) din OUG 195/2002, pentru nerespectarea semnalelor de oprire efectuate de către polițiștii rutieri. Totodată, datorită faptului că nu a prezentat pentru control declarația pe propria răspundere din care să rezulte motivul deplasării sale în interes personal, acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 65, lit. m) din Legea 55/2020.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei aplicate de polițiști în cadrul Acțiunii Scutul Pădurii

În perioada 09 – 11.10.2021, conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.