Proiect transnațional ”Ursulețul călător”. O poveste de prietenie fără hotare

Grădinița cu Program Prelungit ”Prichindel”, Suceava, a răspuns prompt invitației de a participa la proiectul de parteneriate transnaționale ”Educație on line fără hotare”, inițiat în cadrul Proiectului ”Educație online”, implementat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Astfel, cadrele didactice ale G.P.P. ”Prichindel”, Suceava, prof. Gheață Paraschiva, prof. Ilie Carmen, prof. Amarfei Alina, prof. Bordeianu Adina, prof. Axinia Vasilica, prof. Costea Daniela, sub coordonarea directorului, prof. Dunăreanu Dorina, au pornit în luna februarie în căutare de grădinițe partenere. S-au arătat interesate de colaborare Instituția de Educație Timpurie nr. 2 ,,Alunelul,, Răzeni, Republica Moldova, reprezentată de director, prof. Jalba Maria și de coordonatorul de parteneriat, educatoare Beregoi Irina, Grădinița de copii Nr.2 , Văsieni-Ialoveni, Republica Moldova, coordonatorul de parteneriat, prof. Solonaru Lilia și Grădinița Nr.8, Chișinău, reprezentată de director, prof. Corali Nadejda și de coordonatorii de proiect, prof. Munteanu Natalia, prof. Cernobrovciuc Maria.

Fiecare grupă participantă și-a ales un ursuleț reprezentativ, i-au dat un nume și o agendă, și a început povestea ”Ursulețul călător”. Mascotele au plecat fiecare în instituția parteneră unde au avut parte de o mulțime de activități interesante și captivante pentru preșcolari. Toate acestea au fost consemnate în agenda ursuleților. Copiii preșcolari au participat la întâlniri online, pe parcursul fiecărei etape a proiectului, au făcut cunoștință și au legat prietenii ”fără hotare”. Au descoperit că și la mulți kilometri distanță există prieteni, copii care împărtășesc aceleași pasiuni, gânduri, idei.

La încheierea vizitei ursuleților, aceștia s-au întors acasă cu o agendă bogată și atractivă, și cu multe surprize pentru cei mici.

Cadrele didactice implicate în proiect au avut posibilitatea unei colaborări la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici sau metode de lucru, producând astfel rezultate tangibile.

Chiar dacă proiectul se încheie în luna mai 2021, colaborarea instituțiilor partenere va continua…

https://www.canva.com/design/DAEdrpynfAs/g0kOxs7g01Yhx_arj69kIg/view?utm_content=DAEdrpynfAs&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishpresent

https://docs.google.com/presentation/d/1AbdczyBOXglIIPqg5nQbp3-GFnI_qUNVJaNCgUq8S-Q/edit?usp=sharing

Coordonator proiecte și programe educative, Prof. Gheață Paraschiva

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei aplicate de polițiști în cadrul Acțiunii Scutul Pădurii

În perioada 09 – 11.10.2021, conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.